Ελληνική πλατφόρμα για την έρευνα και τεχνολογία στην κατασκευή με έμφαση στην αειφόρο κατασκευή και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, ΤΕΕ, Αθήνα 19 Οκτωβρίου 2005

 

(Μ 2091)

 

Περιεχόμενα

 

Ενότητα Ι: Ευρωπαϊκή και εθνική πολιτική για την έρευνα και τεχνολογία στην κατασκευή

 

Αρχείο Adobe PDFΧαιρετισμός Ι. Αλαβάνου  (122 KB)


Αρχείο Adobe PDFΧαιρετισμός Α. Ανδρεόπουλου  (102 KB)


Αρχείο Adobe PDFΧαιρετισμός Χ. Ευθυβούλου  (108 KB)


Αρχείο Adobe PDFΣτρατηγική της ελληνικής πλατφόρμας έρευνας και τεχνολογίας για την κατασκευή με έμφαση στην αειφόρο κατασκευή και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς/ Α. Μοροπούλου  (688 KB)


Αρχείο Adobe PDFΧαιρετισμός Δ. Σιούφα  (200 KB)


Αρχείο Adobe PDFΧαιρετισμός Π. Τατούλη  (125 KB)


Αρχείο Adobe PDFThe European Construction Technology Platform. An excellent opportunity for the construction sector/ J. Rodriguez  (646 KB)


 

 

Ενότητα ΙΙ: Αειφόρος κατασκευή

 

Αρχείο Adobe PDFΧαιρετισμός Γ. Συριανού  (100 KB)


Αρχείο Adobe PDFΧαιρετισμός Ι. Παπαϊωάννου  (112 KB)


Αρχείο Adobe PDFΗ μελέτη, ο ρυθμιστικός παράγοντας στην κατασκευή/ Π. Ζαννής  (142 KB)


Αρχείο Adobe PDFΑειφορικός σχεδιασμός και κατασκευή κτηρίων στο πλαίσιο των στόχων της Πλατφόρμας για την Έρευνα και Τεχνολογία στην Κατασκευή/ Δ. Μπίκας

     Περίληψη της εισήγησης  (95 KB)

     Το πλήρες κείμενο της εισήγησης  (180 ΚΒ)


Αρχείο Adobe PDFΕρευνητικές προτεραιότητες στον τομέα των κατασκευαστικών υλικών στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο/ Ι. Πασπαλιάρης  (2.187 KB)


Αρχείο Adobe PDFΗ συμβολή του ΙΓΜΕ στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κατασκευαστικού κλάδου (έργα υποδομής, τεχνικά έργα, δομικά υλικά – νέα προϊόντα, πολιτιστική κληρονομιά)/ Εκπρόσωπος ΙΓΜΕ   (274 KB)


Αρχείο Adobe PDFΣτόχοι – οράματα για τις κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα μέχρι το 2030/ Ε. Κανιτάκη   (174 KB)


Αρχείο Adobe PDFΑειφορία στη βιομηχανία τσιμέντου/ Ε. Χανιωτάκης  (221 KB)


Αρχείο Adobe PDFΘέματα Καινοτομίας στην Κατασκευή υπογείων έργων του Μετρό – Τεχνολογικές και Ερευνητικές Προτεραιότητες/ Γ. Λεουτσάκος, Π. Λάγιος  (197 KB)


Αρχείο Adobe PDFΗ ενεργειακή αποδοτικότητα στη δόμηση ως παράμετρος της αειφόρου κατασκευής: από την έρευνα στην εφαρμογή και ο ρόλος του ΚΑΠΕ/ Ε. Λάζαρη, Ε. Τζανακάκης, G. Sutherland  (178 KB)


Αρχείο Adobe PDFΕρευνητικές προτεραιότητες και ανάπτυξη υποδομών για το όραμα της αειφόρου κατασκευής/ Κ. Συρμακέζης  (197 KB)


 

 

Ενότητα ΙΙΙ: Προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς

 

Αρχείο Adobe PDFΚαινοτομίες στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς/ Β. Χάνδακας  (136 KB)


Αρχείο Adobe PDFΣτρατηγικές συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος, με ενίσχυση δράσεων ανάπλασης όψεων των κτιρίων/ Χ. Ακριτίδης  (996 KB)


Αρχείο Adobe PDFΧρηματοδοτικές καινοτομίες και καινοτομίες στην κατασκευή/ Α. Κουμπλής  (95 KB)


Αρχείο Adobe PDFΤο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς ως φορέας προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς/ Α. Λουβή 

Περίληψη της εισήγησης  (138 ΚΒ)

Το πλήρες κείμενο  (1.281 KB)


Αρχείο Adobe PDFΤα σύγχρονα έργα της Εγνατίας Οδού ως υποδείγματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς στις ζώνες επιρροής της/ Α. Λιώλιος  

Περίληψη της εισήγησης  (127 KB)

Το πλήρες κείμενο  (2.302 KB)


Αρχείο Adobe PDFΠροστασία Μνημείων, Ερευνητικές και εκπαιδευτικές προτεραιότητες και στρατηγική για την προστασία των μνημείων/ Ε. Μπίρης  (143 ΚΒ)


Αρχείο Adobe PDFΕνέργειες του κλάδου της ασβεστοποιίας σε σχέση με τις ανάγκες της πολιτιστικής κληρονομιάς/ Γ. Δημητριάδης  (74 KB)


Αρχείο Adobe PDFΠάρος – Πεντέλη: το χθες και το αύριο στην υπόγεια εκμετάλλευση ελληνικού μαρμάρου/ Ε. Περράκη-Μαγούλα  (1.120 KB)


Αρχείο Adobe PDFΗ στρατηγική το Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Κεραμοποιίας για την παραγωγή υλικών συμβατών με τα παραδοσιακά/ Θ. Ξένος  (171 KB)


Αρχείο Adobe PDFΣτρατηγική – ερευνητικές προτεραιότητες για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς/ Ε. Αγγελακοπούλου  (271 KB)


Αρχείο Adobe PDFΠαρέμβαση Συμβουλίου Αρχιτεκτόνων Ευρώπης

http:library.tee.gr/digital/m2091/m2091_ace1.pdf  (124 KB)

http:library.tee.gr/digital/m2091/m2091_ace2.pdf  (117 KB)