Η υπολογιστική ρευστομηχανική στις ενεργειακές διεργασίες

Στην εργασία παρουσιάζονται οι πρόσφατες επιστημονικές πρόοδοι του εργαστηρίου Αεροδυναμικής του Ε.Μ.Πολυτεχνείου στην Υπολογιστική Ρευστομηχανική (μεθοδολογία πεπερασμένων όγκων) με εφαρμογές σε ενεργειακές διεργασίες. Οι επιστημονικές αναφορές εστιάζονται στην ανάπτυξη μεθοδολογίας αριθμητικής επίλυσης των εξισώσεων της ρευστομηχανικής με εφαρμογή της τοπι...

Πλήρης περίληψη

Αποθηκεύτηκε σε:
Κύριος συγγραφέας: Μπεργελές Γιώργος
Συλλογικό Έργο: Ινστιτούτο Ηλιακής Τεχνικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Πολ.Σχ.- Τμ. Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας, Ηπιες μορφές ενέργειας: Βελτιστοποίηση ενεργειακών διεργασιών (Εθνικό Συνέδριο)
Κατηγορία Υλικού: Εισήγηση συνεδρίου
Γλώσσα: Ελληνικά
Γλώσσα περίληψης: Ελληνικά
Στοιχεία έκδοσης: Εκδόσεις Γιαχούδη - Γιαπούλη Ο.Ε. , 1999
Πηγή:Ηπιες μορφές ενέργειας (6o:1999:Βόλος) . τ.3
Θέματα:
Γενική θεματική ενότητα:ΦΥΣΙΚΗ
Διαδίκτυο:Το πλήρες κείμενο
Φυσική περιγραφή:τ.3, σ.79-89 : πίν., σχ.
Βιβλιογραφία:Βιβλγρ.:σ.89
Εκδότης:Εκδόσεις Γιαχούδη - Γιαπούλη Ο.Ε.
Περίληψη:Στην εργασία παρουσιάζονται οι πρόσφατες επιστημονικές πρόοδοι του εργαστηρίου Αεροδυναμικής του Ε.Μ.Πολυτεχνείου στην Υπολογιστική Ρευστομηχανική (μεθοδολογία πεπερασμένων όγκων) με εφαρμογές σε ενεργειακές διεργασίες. Οι επιστημονικές αναφορές εστιάζονται στην ανάπτυξη μεθοδολογίας αριθμητικής επίλυσης των εξισώσεων της ρευστομηχανικής με εφαρμογή της τοπικής πύκνωσης πλέγματος, της παράλληλης επεξεργασίας υποχωρίων, της εφαρμογής τηλεσκοπικών μεθόδων πύκνωσης πλέγματος, στην ανάπτυξη μεθόδων διακριτοποίησης ανώτερης τάξης, και προηγμένων μοντέλων τύρβης. (ΣΥ)
Κωδικός DEWEY:532.0285 - (Ρευστομηχανικη-Υπολογιστες)
DEWEY Γενικού θέματος:530 - (ΦΥΣΙΚΗ)