Κατοικία στην Παλαιά Πεντέλη

Το οικόπεδο στις υπώριες του λόφου του αστεροσκοπείου Πεντέλης είναι δενδροφυτευμένο και παρουσιάζει έντονη κλίση από βορρά προς νότο, προσφέροντας ωραιότατη θέα προς το λεκανοπέδιο της Αττικής και το Σαρωνικό. Στο εσωτερικό του σπιτιού καταβλήθηκε προσπάθεια, ώστε όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι ενοποιημένοι οπτικά, να παρέχουν ποικιλία σε έκταση, ύψος, οπτική κ...

Πλήρης περίληψη

Αποθηκεύτηκε σε:
Αρχιτέκτονες: Αντωνακάκης Γεώργιος, Μονεμβασίτου-Αντωνακάκη Αλεξάνδρα, Μονεμβασίτης Γιώργος
Κατηγορία Υλικού: Κτίριο
Περίοδος Μελέτης / Κατασκευής:Μελέτη-Κατασκευή: 1979-1984
Διεύθυνση: Παλαιά Πεντέλη, Αστεροσκοπείο Πεντέλης
Έναρξη κατασκευής: 1984
Πηγή:Ατομική κατοικία στην Ελλάδα και στις χώρες της ΕΟΚ / Α, Κουρτέση, Γ. Αναγνωστόπολος, Β. Τουρή, Μ. Τρυφωνίδης , 1988 ; Αθήνα: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος , σελ. 28-29
Αρχιτεκτονικός ρυθμός:
Συνοικία-Δρόμος:
Πόλη:
Λέξη-Κλειδί:Μονοκατοικίες